AKTIVITETER

Aktiviteter i området omkring Sandbjerg Gods Møde- og konferencercenter


Området omkring Sandbjerg Gods kalder på aktiviteter i naturen. I kan spille kongespil og petanque eller tage et dyp i sundet og bruge saunaen. Desuden er der mulighed for løbe- og gåruter samt besøg i Nationalmuseets udstilling med Nydamsbåden.

En god løberute fra Sandbjerg

Nydamstien er en dejlig 7 km lang vandresti, som også passerer Nydam Mose. Den strækker sig ca. 2,5 km langs Alssund. Turen er ikke velegnet til barnevogne eller kørestolsbrugere. Turen byder på et væld af historiske minder og naturoplevelser. Ruten starter ved Palæets gavl, sydøstlig del af parken ved dæmningen. Ruten følger Alssund nordover med et smukt blik til Als. Se ruten her. 

Nydambåden

I Nydam Mose udgravede arkæologen Conrad Engelhardt i årene 1859-63 to jernalderbåde samt dele af en tredje. Bådene fra Nydam er stadig 130 år efter deres fremkomst blandt de vigtigste kilder til forståelsen af den nordiske skibsbygningstradition. Nydambåden, som er en speciel lang båd på 23 m., er ét af de vigtigste jernalderfund i Danmark og ligger kun 2,5 km fra Sandbjerg Gods. Læs mere her.

På tur i skoven

Lars Dall, vores driftsinspektør, tilbyder guidede skovture i Sottrupskov af forskellig varighed. Der er både en tur på 7,5 km (Nydamturen) en lidt kortere rute (Skovturen).

Mail: ld@sandbjerg.dk