Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Læs mere...OK

Aktiviteter

loebpark

Her er lidt inspiration til oplevelser i området

En god løberute fra Sandbjerg

Nydamstien er en dejlig 7 km lang vandresti, som også passerer Nydam Mose. Den strækker sig ca. 2,5 km langs Alssund. Turen er ikke velegnet til barnevogne eller kørestolsbrugere. Turen byder på et væld af historiske minder og naturoplevelser. Ruten starter ved Palæets gavl, sydøstlig del af parken ved dæmningen.

Ruten følger Alssund nordover med et smukt blik til Als.

http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/loeberuter/

Nydambåden

I Nydam Mose udgravede arkæologen Conrad Engelhardt i årene 1859-63 to jernalderbåde samt dele af en tredje. Bådene fra Nydam er stadig 130 år efter deres fremkomst blandt de vigtigste kilder til forståelsen af den nordiske skibsbygningstradition. "Nydambåden" (23 meter lang) er ét af de vigtigste jernalderfund i Danmark.

www.nydam.nu/baadelauget

På tur i skoven

Lars Dall, vores driftinspektør, tilbyder guidede skovture I Sottrupskov af forskellig varighed. Der er både en tur på 7,5 km (Nydamturen) en lidt kortere rute (Skovturen).

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Kyndelmisse

Kyndelmisse er en gammel skik, hvor man fejrede at de lyse tider igen var på vej. I Kristen henseende fejrede man også, at det var 40 dage efter Jesu fødselsdag, hvor Jomfru Maria kunne komme i templet med sit barn og blive velsignet og renset. I dag er det ikke længere en helligdag, men opfattes alligevel som en dag, der symboliserer et vendepunkt i årets gang.

I dag bruger nogle danske kirker dagen til at holde en speciel lysgudstjeneste eller døbe kommende konfirmander. Nogle steder bliver der også indbudt til særlige gilder, hvor man spiser sammen og tænder masser af levende lys denne dag.

up

yellow-arrowKontakt

Har vi vakt din interesse? Eller har du brug for yderligere information?
Klik på konvolutten, så kommer du til vores kontaktside.
Her kan du sende os en mail, eller finde vores kontaktoplysninger.