25. maj 2023 - kl. 08:00

Højskoledag på Sandbjerg Gods den 23. november 2023
 

Kl. 11-17
ARRANGEMENTET ER UDSOLGT.

Det er også muligt at opgradere højskoledagen til et ophold med middag om aftenen, samt overnatning og morgenmad den efterfølgende dag. Denne del skal bookes særskilt hos Sandbjerg på tlf. 7023 7905.

Kom med når vi torsdag den 23. november genoptager højskoletraditionen på Sandbjerg Gods for en dag.
Vi skal dykke ned i Sandbjergs historie - med særligt fokus på Karen Blixens søster, Ellen Dahl, der boede på Sandbjerg frem til sin død, og var meget forud for sin tid i forhold til tanker om fredet land, biodiversitet m.v.
Ved sin død donerede hun Sandbjerg til Aarhus Universitet. Ejerskabet blev i forbindelse med en renovering overtaget af Aarhus Universitets Forskningsfond i 2021, og godset videreføres nu med stor omtanke for naturen, bæredygtighed og det lokale.

Efter formiddagens foredrag og musikalske indslag går vi ombord i en udsøgt frokostbuffet, og har mulighed for at gå lidt 'på opdagelse' på godset såvel inde som ude, inden vi kl. 14.30 byder velkommen til Connie Hedegaard, der vil føre snakken om 'den grønne omstilling' op til i dag med et højaktuelt oplæg om Danmarks fremtidige arealudnyttelse.

"Vi skal bruge land til energi, infrastruktur og fødevareproduktion. Samtidig skal vi beskytte biodiversiteten bedre, klimatilpasse Danmark, og så skal den menneskelige trivsel tænkes ind i arealanvendelsen. Fremtidens arealanvendelse skal altså kunne mange ting på samme tid. Pladsen er begrænset, og landskaberne er allerede i brug. Der er derfor behov for en sammenhængende strategi, der kan sikre, at alle de rette samfundsmål opfyldes.”

Efter Connie Hedegaards oplæg er der god tid til debat og spørgsmål, inden vi afslutter eftermiddagen med Sønderjysk kaffebord (ikke i fuld skala) og fællessang.

OBS! Prisen på de 499 kr. gælder for hele programmet inkl. maden samt 1 vand/sodavand til frokosten og 1 kop kaffe. Yderligere drikkevarer kan tilkøbes på dagen.

Fuldt program og tilmelding via LOF Syd.