17. maj 2022 - kl. 09:30

Foredrag med grænselandsforfatter Karsten skov: Under samme måne


Lørdag den 8. oktober 2022 kl. 15.00 - 16.00
med efterfølgende kaffe/the og kage i Magasinet.

Den 26. januar 1945 begyndte Erikas flugt fra de sovjet-russiske tropper. I al hast måtte hun og hendes familie forlade deres hjem ved Königsberg, og kæmpe sig igennem den værste vinter i mandsminde mod vest. En måned senere har skæbnen splittet familien, og Erika og hendes mor ankommer beskidte, sultne og trætte til Danmark. Endestationen for deres flugt er Sønderborg. Efter nogle dages ophold på en skole, bliver de indkvarteret hos medlemmer af det tyske mindretal, som af den tyske besættelsesmagt er blevet opfordret til at åbne deres døre for flygtningene. Her møder Erika den unge dansker Carl. Han er medlem af de tyske mindretal, hvor man har en forventning om at mindretallets unge melder sig som frivillig til Waffen-SS og kampene på østfronten. Men Carl har ikke lyst til at melde sig, og kæmper hver eneste dag imod presset.

For mere end 70 år efter krigen mødte forfatteren Karsten Skov Carl og Erika. De fortalte deres fantastiske historie, som Karsten Skov brugte som grundlag til den nye roman UNDER SAMME MÅNE.

I dette foredrag vil forfatteren Karsten Skov fortælle om sit forfatterskab, der oftest tager udgangspunkt i den dansk/tyske fortælling. Han vil kort komme ind på romanerne ”Knacker” og ”Enkeland”, der foregår under 1.Verdenskrig, for derefter at fortælle om baggrunden og tilblivelsen af hans flygtningeroman UNDER SAMME MÅNE. 

Forfatter og lektor Karsten Skov har udgivet 11 bøger, hvoraf tre er historiske romaner. Hans første roman ”Knacker” var inspiration til filmen I Krig og Kærlighed, som foregår i Nordslesvig under 1.Verdenskrig. Karsten Skov er bosiddende i Broager ved Sønderborg.

Karsten Skov er forfatter fra grænselandet, hvor han er født og opvokset. Hans skriver historiske romaner med afsæt i grænseregionen, hvor relationerne mellem den danske og tyske befolkning er inspiration til hans bøger. Fra 2010 til 2012 deltog han på forfatterskolen, Creative Writing, ved Syddansk Universitet i Kolding. Desuden har han en mastergrad i IT.

Pris: 100 kr. for foredrag og kaffe/the og kage. 

Foredraget foregår i Brænderiet med max. 50 deltagere efter først til mølle-princippet. 

Tilmelding til sandbjerg@sandbjerg.dk og betaling på Mobile Pay på 624982 senest den 23. september.